Woordje van de groepsleiding (april-mei)

Beste ouders
Beste leden

Een voorwoord van een toeter is eigenlijk best iets leuk. Het biedt ons de kans om uit te doeken te doen waar die 24 losbollen in onzeleidingsploeg in feite mee bezig zijn, en het biedt jullie de kans om wat meer te weten te komen over de scouts.

Een mooi moment dat ik graag zou willen delen, alvorens over te gaan naar de praktische kant van de zaak, is de knuffel die Margot kreeg van twee welpen aan het begin van de vergadering. Het krijgen van waardering en respect van leden is voor ons de crème de la crème, een opsteker van formaat.

Vorige toeter haalden we reeds aan dat we bezig zijn met het herwerken van ons drank- en drugsbeleid. Bij deze staat het ook online, u kan het hier terugvinden. De VZW vond het alvast een goed en duidelijk document. Vragen hieromtrent mogen altijd ingestuurd worden per mail.

Planningsgewijs zijn er twee familiezondagen in de komende toeter, de eerste valt op zondag 2 april, aangezien de leiding dan zelf op weekend gaat om problemen aan te kaarten en wat te teambuilden, de tweede op zondag 23 april omdat de leiding dan stikkapot is van een heel weekend te werken voor de pino.

Een belangrijkere dag nog om in de agenda te noteren is de Nekker. Dit jaar gaan we naar de Nekker op zondag 21 mei. Deze mini-strandvakantie begint om 9u30 en eindigt om 18u00. Zoals gewoonlijk is er aansluitend een infomoment voor de ouders in verband met de kampen. Dit infomoment (voor kapoenen t.e.m. jogi’s) vindt plaats omstreeks 17u, op 21 mei.

De dagen die al 37 keer met rood in uw agenda zouden moeten omcirkeld staan (de kampdata), geef ik voor degenen die dat nog niet hebben gedaan hieronder ook nog even mee, zodat zij alvast van hun agenda eveneens een kleurboek kunnen maken:

• Kapoenen, 6-11 juli
  • Welpen, 3-11 juli
  • Toto’s, 1-11 juli
  • Jong-givers, 1-14 juli
  • Givers, 3-17 juli
  • Jins, 2-18 juli

Dat was het weeral voor deze toeter. Als u nog vragen heeft, mag u ons steeds een mailtje sturen.

Stevige linker,

De groepsleiding
Annelies, Ian, Elias, Johannes
grl@scoutsmariaburg.be